FEEL FREE TO LIKE!!

23 November 2012

Alfalfa Complex Shaklee

Paling best sebab banyak khasiatnye..
Alfalfa Complex dari Shaklee adalah sangat berkualiti. Ia ditanam di California dengan tiada racun kulat,bacteriosides, hormon sintetik, pengawal selia pertumbuhanatau bahan kimia.

Sebagai produk dan tumbuhan, alfalfa mempunyai akar mendalam. Alfalfa Complex, yang dibangunkan pada tahun 1950, adalah salah satu daripada rumusan asal Dr ShakleeDan hingga kini, Alfalfa Complex dari Shaklee terus menjadi pilihan ramai orang.Terdapat bukti klinikal yang meyakinkan bahawa alfalfa merendahkan kolesterol dan meningkatkan panelkolesterol (HDL vs LDL) *

Dalam beberapa kajiansuplemen alfalfa mengurangkan paras kolesterol darahterutama bagi individudengan jenis kolesterol tinggi tertentu yang dikenali sebagai hyperlipoproteinemia Jenis II.

Kelihatan bahawa serat dan bahan kimia dalam alfalfa mempunyai fungsi melekat pada kolesterol. Ini menyebabkan kolesterol tidak tinggal di dalam darah lantas menyebabkan kolesterol tidak melekat pada pada dinding saluran darah

Malah yang lebih menarik, alfalfa seolah-olah hanya menurunkan kolesterol buruk (LDL) dan meninggalkankolesterol baik (HDLsahaja di dalam darah.
 

Untuk menurunkan kolesterol di kalangan orang dewasados tipikal alfalfa adalah 5,000 mg hingga 10,000mg (5 gram hingga 10 gram) dari daun dan batang (stems) kering alfalfa tiga kali sehari.
 
Info, credit to blog MamaFaiz:
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi. Jom lihat antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita
 1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
 2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
 3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
 4. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
 5. Merawat arthitis
 6. Bagus untuk elergi dan ekzema
 7. Merawat athma
 8. Mencuci usus bagi membuang toksik
 9. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
 10. Meneutralkan asid dalam badan
 11. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
 12. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
 13. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
 14. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
 15. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
 16. Meningkatkan stamina seorang suami
 17. Melegakan sembelit
 18. Membuang angin dalam badan
 19. Milk booster
Haaa tu dia... antara 1001 fungsi Alfalfa...dan berikut mari kita tengok Shaklee Alfalfa Complex
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.