FEEL FREE TO LIKE!!

03 March 2013

OSTEMATRIX
OSTEMATRIX [120bj,2bj sehari,tahan 2 bln]

Makanan untuk tulang
Tulang kita sebenarnya adalah keras dan tumpat kerana dipenuhi dengan mineral seperti kalsium dan fosforus. Untuk memastikan tulang kita sentiasa tumpat, kita perlu membekalkannya dengan kalsium. Selain dari kalsium, kita juga perlu kepada vitamin D iaitu vitamin yang membina tulang dan membantu kecekapannya menyerap kalsium. Kalsium boleh didapati daripada susu, keju, makanan bijirin, ikan bilis, kacang soya sayuran dan vitamin D daripada sinaran matahari.


Kekurangan kalsium
Kekurangan kalsium yang ketara boleh menyebabkan kita mengalami gejala tulang mudah patah dan kesakitan teruk ketika lanjut usia. Penyakit ini dinamakan osteoporosis. Penyakit ini sangat menakutkan kerana tulang-tulang kita akan tiba-tiba patah tanpa sebab atau jika terjatuh sedikit.

Sebanyak 2000 mg kalsium diperlukan untuk memenuhi keperluan harian badan kita dan untuk memastikan tulang kita sentiasa kuat dan sihat. Namun begitu, pengambilan kalsium semata-mata tidak mencukupi untuk diserap secara optimum ke dalam badan. Ini kerana ia memerlukan Vitamin D untuk membantu penyerapan ke dalam badan dengan kadar yang lebih baik.

Mengapa Ostematrix Shaklee Sungguh Istimewa

>>Formulasi untuk produk kalsium Shaklee dinamakan Ostematrix. Istimewanya produk ini kerana ia didatangkan lengkap bersama Vitamin D, Zinc, Copper, Manganese, Boron. Mineral-mineral ini membantu untuk penyerapan yang maksimum ke dalam badan.

>>Selain itu, jenis calsium yang digunakan untuk formulasi Ostematrix adalah munggunakan calsium carbonate, calsium citrate dan calsium citrate malate. . Semua jenis calsium ini mudah dihadam dan diserap ke dalam badan.

>>Formulasi ini juga adalah untuk memastikan matriks tulang kita lebih kuat dan sihat.

>> Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

>>Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Info credit: sihathijau247.blogspot.com